Σημαντικότερες καινοτόμες δράσεις

 

 

    Σημαντικότερες  καινοτόμες δράσεις του σχολείου μας , που υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με φορείς της εκπαίδευσης , φορείς της πολιτείας και της τοπικής κοινωνίας (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Ελλάδας, Υπουργείο Παιδείας Κύπρου, Υπουργείο Ανάπτυξης Ελλάδας, Δήμο Καρύστου, Πολιτιστικούς Συλλόγους Καρύστου) ήταν οι εξής :

 

Χρυσοπράσινο Φύλλο

 

Συμμετοχή  στο Διεθνές πρόγραμμα  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Χρυσοπράσινο Φύλλο» κατά τις διετίες 200-2005  και 2005 – 2007.

 

        Κατά τη διετία 2003 – 2005 το σχολείο μας  συμμετείχε στο πρόγραμμα συμπράττοντας  με το  2ο Δημοτικό Σχολείο Ποταμού Γερμασόγειας – Κύπρου , υλοποιώντας διετές πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης   με τίτλο : « Η θάλασσα – Το λιμάνι της Καρύστου»

 

      Κατά τη διετία  2007 – 2009  το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα συμπράττοντας με το 2ο Δημοτικό Σχολείο  Αγίου Αθανασίου Λεμεσού , υλοποιώντας διετές πρόγραμμα  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο : « Κάρυστος , το λιμάνι και η ενδοχώρα»

 

Πρέπει να σημειωθεί ότι  κατά τη διάρκεια και των δύο περιόδων που το σχολείο συμμετείχε στο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Κύπρο και αντίστοιχα φιλοξενήθηκαν Κύπριοι μαθητές και εκπαιδευτικοί στην πόλη της Καρύστου .

 

 Κάρυστος 1821

 

Δημιουργία  Ιστορικής ταινίας με τίτλο « Κάρυστος 1821 :  Στα χρόνια της εξέγερσης και της σκλαβιάς»

 

 Η ταινία ήταν βασισμένη σε  ιστορικά στοιχεία  , παρουσιάζοντας  τα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν τα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης στην περιοχή της Καρυστίας. Γυρίστηκε εξ ολοκλήρου σε φυσικούς χώρους  με πρωταγωνιστές μαθητές  Δ΄- Ε΄ και κυρίως Στ΄ τάξης , αλλά  και όλων των μαθητών του σχολείου κατά την σκηνή της απελευθέρωσης της πόλης της Καρύστου.

 

Το σενάριο , η σκηνοθεσία , η βιντεοσκόπηση και το μοντάζ έγινε από δασκάλους του σχολείου.

 

 Η ταινία  βρίσκεται  αναρτημένη στην ιστοσελίδα του σχολείου μας .

 

 

Ιστοσελίδα

 

Δημιουργία ιστοσελίδας του σχολείου , από τον εκπαιδευτικό Νικόλαο Παπαδημητρίου το σχολικό έτος 2011- 2012.

 

 

 

Εφημερίδα

 

Δημιουργία  μηνιαίας  ηλεκτρονικής  σχολικής εφημερίδας  με τίτλο:

«  Ώρα  για διάλειμμα »

   Η εφημερίδα  δημιουργήθηκε το σχολικό έτος 2012-2013  και την επιμελούνται κάθε χρόνο οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Στ΄τάξης. Συμμετέχουν κατά περίσταση και μαθητές των υπολοίπων τάξεων . Όλα τα τεύχη υπάρχουν αναρτημένα στην ιστοσελίδα του σχολείου.

 

 

Εργαστήρι των Φυσικών Επιστημών

 

Το εργαστήρι των Φυσικών Επιστημών , που δημιουργήθηκε σε ηλεκτρονική μορφή από τον εκπαιδευτικό Νικόλαο Παπαδημητρίου κατά τα σχολικά έτη 2013- 2014 και 2014-2015 και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας.

 

 

 

Ραδιόφωνο

 

Το Ραδιόφωνο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου , που δημιουργήθηκε κατά το σχολικό έτος 2014-2015 , από το δάσκαλο Μιλτιάδη Κοτζιάμπαση και συμμετέχουν οι μαθητές του Ολοήμερου τμήματος του σχολείου μας και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας.

 

 

Σχολικό Θέατρο

 

  Το  σχολικό θέατρο: Οι θεατρικές παραστάσεις που έχουν ανεβάσει οι μαθητές του σχολείου μας  από το 2005 και μετά με ευθύνη του εκπαιδευτικού Παναγιώτη Ελευθερίου , διευθυντή σήμερα του σχολείου.

 

 

National E-Τwinning

 

Συμμετοχή κατά το σχολικό έτος 2014-2015 στην Πανευρωπαϊκή Πλατφόρμα του National Ewinning :

   To 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου φέτος, για πρώτη φορά, ήρθε σε επαφή με άλλα σχολεία μέσα από την Πανευρωπαϊκή Πλατφόρμα του National Ewinning. Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των μαθητών της Ε΄ Τάξης και του Ολοήμερου τμήματος του σχολείου μας με τους μαθητές – μαθήτριες  της Γ΄ και Δ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γραμματικούς που εδρεύει στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. H όλη διαδικασία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία (χάρη και στον άρτιο εξοπλισμό των δύο σχολείων) αποδεικνύοντας πως όταν η τεχνολογία χρησιμοποιείται με σωστό τρόπο αποτελεί σημαντικό εργαλείο διαπροσωπικής επαφής και εκπαίδευσης. 

 

 

Ενδοσχολική Βία

 

 Δημιουργία  Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας  κατά της Ενδοσχολικής Βίας , αναρτημένη στην ιστοσελίδα του σχολείου μας , από το σχολικό έτος 2013-2014.